Hírek

2010.09.21. 16:05

A rendőrségen az illegális nagykanizsai bánya ügye

Büntetőfeljelentést tett a rendőrségen a Pécsi Bányakapitányság a Nagykanizsa ipari parkjában zajló illegális bányászati tevékenység kapcsán.

zaol.hu

Mint beszámoltunk róla, az iparterületről tereprendezés keretében teherautószám szállították el a felső talajréteg alól kitermelt nyersanyagot, amit a 61-es főút elkerülő szakaszának építéséhez, töltésbe használtak fel, az ipari parkot működtető önkormányzati céggel kötött szerződés alapján. Ez a tereprendezéshez szükséges engedélyekkel rendelkezett, ám a nyersanyag tulajdonjogával nem, az az államé, s az önkormányzat nem vette meg.

A Pécsi Bányakapitányság az ügyben büntető feljelentést tett  közölte tegnap dr. Riedl István bányakapitány. A feljelentés tényét Salamon Róbert, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette. Mint elmondta, lopás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen folytat vizsgálatot a kanizsai rendőrkapitányság.


A tereprendezéssel az utolsó városi közgyűlés zárt ülésen foglalkozott. Annyit megtudtunk, hogy a képviselők egy tájékoztatót kaptak kézhez, melyben az áll: 145.883 köbméternyi anyagot termeltek ki az elmúlt időszakban. Arra vonatkozóan, hogy ezt mennyiért értékesítették, senki nem adott információt  egy biztos, a térség bányavállalkozásai átlagban 500 forintot kérnek egy köbméternyi töltésföldért.

Vélhetően ennél csak olcsóbban köttethetett meg az üzlet, ami felveti a kérdést: mekkora összegtől esett el emiatt az önkormányzat, a város?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!