Hírek

2011.01.18. 17:02

Büntetőfeljelentést tettek a bödeházi polgármester-választás miatt

Feljelentést tettek a január 9-i bödeházi időközi polgármester-választás miatt a rendőrségen. Az ügynek így akár büntetőjogi következményei is lehetnek.

Gyuricza Ferenc

Mint azt lapunkban korábban már megírtuk, a helyi választási bizottság  hivatkozva a lakcím-bejelentések magas számára  még a szavazás éjszakáján megsemmisítette a bödeházi időközi polgármester-választás eredményét. Azóta olyan információk is birtokunkba jutottak, mely szerint a rendőrség választási választási csalás miatt eljárást indított.

Az ügyben január 10-én érkezett bejelentés a lenti rendőrkapitányságra, amely azt hatáskör és illetékesség hiányában a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnügyi Osztályához áttette. A nyomozóhatóság a feljelentés kiegészítését rendelte el  erősítette meg részben értesülésünket Salamon Róbert alezredes, a megyei főkapitányság sajtótszóvivője, aki kérdésünkre azt is hozzátette: a feljelentéskiegészítésre a további információk megszerzése miatt van szükség.
Hogy indul-e eljárás, azt csak a későbbiekben döntik el.


Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre:

Megsemmisítették a választás eredményét Bödeházán

Csak papíron laknak Bödeházán - A tömeges bejelentkezés után februárban újra választ a település


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!