Hírek

2011.02.14. 06:57

Este a boszorkányt is elégették (képgalériával)

Színes mesevilág szereplői közt találta magát, aki elfogadta a Waldorf-iskola szíves invitálását. A zalaegerszegi számviteli főiskolán szombaton megtartott családi mesefarsangra ugyanis nem csak a pusztaszentlászlói Madárfa Waldorf Iskola diákjai voltak hivatalosak. Bárki betérhetett.

Varga Lívia

A vendégeket egy magát útonállónak nevező Drakula, s egy hófehérbe öltözött angyalka fogadta, a bejárattól balra a máglyahalálra ítélt boszorkány várakozott .

- Utoljára 2008-ban rendeztünk ilyen nagyszabású farsangot - mondja Horváthné Káli Erika szervező. - A programok összeállításánál arra törekedtünk, hogy a család minden tagja jól érezze magát, s közben a Waldorf-pedagógia alapelvei is megmutatkozzanak. Vagyis az, hogy mi a kéz, a fej és a szív iskolája vagyunk.


- Mivel az iskolában nagyon hangsúlyos az egészséges életmódra nevelés, különféle egészséges étkeket kóstolhatnak a vendégek, többek közt az ízes-mézes varázsfalat árusnál - teszi hozzá a Hófehérkének öltözött, a szervezési feladatokban ugyancsak részt vállaló László Henrietta.

A rendezvényre több tündérkirálynő, angyal, ördög, menyasszony és Zorró is elfogadta a meghívást. Ezen túl voltak karatésok, focisták s egy indián lány, valamint egy szakács is felbukkant a tömegben. Többen gólyalábaztak is, az Albatrosz Táncegyüttes, a Gála Táncklub, a Salsa Fuerte Tánciskola pedig színvonalas programokkal szórakoztatott.

Dorcsák Diana osztálytanító fabatkáért a Waldorf-gyerekek és -szülők által készített (kötött, horgolt, varrt, hímzett, faragott) kézművestermékeket árult . Persze volt felvonulás, arcfestés és farsangi játék is, mesés záróprogramként pedig este nyolckor az udvaron meggyújtották a boszorkányt, azaz kiszebábot, ezzel próbálva elűzni a telet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!