Hírek

2013.09.02. 13:15

Megújul a zalaegerszegi Botfy utca másik része

Zalaegerszeg - A tervek szerint szeptember közepén befejeződik a Botfy Lajos utca felújítása. Az ott élők türelmét próbára tevő beruházás az útépítés stádiumába érkezett.

Hajdu Péter

Eddig ugyanis, már a tavalyi évtől kezdve a különböző közművek felújítása telt viszonylag hosszú időbe. A polgármesteri hivatalban érdeklődésünkre Czinder Attila, a városfejlesztési osztály beruházási és tervezési csoportvezetője tájékoztatott e régi egerszegi utca felújításáról. Mint ismert, és az arra járók elégedettséggel tapasztalhatták, a Botfy utca Mártírok útja és Ady utca közötti szakasza az elmúlt években elkészült, jó minőségű burkolatával nincs gond. Évek óta egy kátyútenger volt viszont a Mártírok és a Vizsla parki út közötti szakasz, amelynek felújítását tavaly kezdték meg.

A tervek szerint szeptember közepén befejeződik a Botfy Lajos utca felújítása (Fotó: Pezzetta Umberto)

- Nem az útépítés kerül hosszú időbe, azt meg kellett előznie a közművek felújításának. Tavaly az E.on a gázvezeték rekonstrukcióját végezte el, idén nyár elején a Zalavíz Zrt. az ivóvízvezeték hálózat rekonstrukcióját csinálta meg, azt követően önkormányzati beruházásban elkészült a csapadékcsatorna rekonstrukciója. Most, miután az összes közműkiváltás és -felújítás megtörtént, megkezdődött és szeptember 16-ig meg kell valósulnia az út felújításának - mondta többek között a szakember.

Hozzátette, mintegy 30 millió forint önkormányzati beruházásról van szó, amiből bruttó 8 millió forint volt a csapadékvíz csatorna kiépítése, és mintegy 22 millió forint az útfelújítás. A gáz és az ivóvízhálózat az E.on és a Zalavíz beruházása volt. Szemmel láthatóan jó mélyre ásott az útépítés kivitelezője, ugyanis a Botfy utcának nem volt rendes pályaszerkezete. Teljesen új pályaszerkezetet építenek, ezért ásták ki az útszakaszt a tükör szintig. Eredetileg egyébként augusztus 31-re szólt a Botfy utca átadási terve. A fél hónapos csúszás, mint a csoportvezető hozzátette, amiatt következik be, hogy a közmű nyilvántartással szemben olyan kábelek - villany, telefon - kerültek elő, amelyek nem szabványos mélységben voltak. Azokat védelembe kellett helyezni, illetve ki kellett váltani.

Érdeklődésünkre a csoportvezető elmondta, az utca elkészülte után a közlekedési rend változatlan marad, azaz a Vizslaparki úttól a Mártírok útja irányába egyirányú forgalmi rend marad érvényben. Arról, hogy az utca ezen szakaszán fizetős lesz-e a parkolás, testületi döntés szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!