Járvány

2020.05.03. 11:30

Fotóművészek gyűjtöttek a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak

Több mint egymillió forint gyűlt össze azon a fotóaukción, amelyet a Random – kortárs fotográfusok csoportja szervezett számos neves fotóművész felajánlásából. Az így összegyűlt támogatás a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványhoz jutott el.

Neves fotográfusok, fotóművészek részvételével online fotóaukciót szerveztek, amelynek keretében – a Random-csoport közösségi oldalán keresztül – egy héten át lehetett licitálni a felajánlott fotóművészeti alkotásokra. A képek méretüktől, technikájuktól és egyediségüktől függetlenül minden esetben 5000 forintos áron indultak el, és átlagban 20-30 ezer forintért keltek el, ám volt olyan alkotás is, amelyért 100 ezer forintot adtak a licitálók.

A képanyag a fotográfia legkülönbözőbb stílusait képviselte, így a licitálók kedvükre válogathattak a portrék, a dokumentarista fotográfiák, művészi tájképek, experimentális alkotások között.

Az aukción 1 millió 342 ezer forint gyűlt össze, amely a nyertes licitálók közvetlen utalásával már el is jutott az egészségügyi alapítvány számlájára. A szervezők, akik a Random – kortárs fotográfusok csoportja aktív tagjai, remélik, hogy ezzel a kezdeményezéssel nemcsak a nővérek és orvosok munkáját segítették, de a kortárs magyar fotográfia értékeire is fel tudták hívni a figyelmet.

„A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet dolgozóinak nevében nagyon köszönjük ezt az önzetlen kezdeményezést, és természetesen nagyon köszönjük a licitálok adományát is. Ennek a nagyszerű és páratlan összefogásnak az eredménye óriási segítséget jelent kórházunk számára, hálánkat nem tudjuk megfelelő szavakkal kifejezni” – írta közleményében a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!