Külföld

2010.12.16. 12:29

Folytatták a sztrájkot az athéni tömegközlekedési szakszervezetek

Csütörtökön is folytatták a munkabeszüntetést az athéni tömegközlekedési szakszervezetek a kormány megszorító intézkedései elleni tiltakozásul.

MTI

A görög fővárosban továbbra sem járnak az autóbuszok, a metrók, a trolik, a villamosok és a vonatok, emiatt hatalmas forgalmi dugók alakultak ki. A szakszervezetek 24 órára hirdették meg a munkabeszüntetést.

Szerdán 24 órás általános sztrájkot tartottak Görögországban, idén ez volt a hetedik ilyen jellegű tiltakozó megmozdulás. Athénban és az ország második legnagyobb városában, Szalonikiben (Theszaloníki) pusztító utcai randalírozásba torkolltak a tüntetések. Legalább 28 ember megsebesült a zavargásokban, többségük rendőr. A feldühödött tiltakozók a görög parlament előtt összeverték Kosztisz Hacidakisz volt közlekedési minisztert.

A törvényhozás kedden fogadta el azt a vitatott törvénytervezetet, amelynek értelmében átszerveznek mintegy 50, közszolgáltatást nyújtó vállalatot Görögországban, köztük a tömegközlekedési vállalatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!