Kultúra

2009.12.29. 03:25

Thrák királyok völgye Nagykanizsán 17 millióért

Nagykanizsa - Az előzetes tervek szerint valamivel több mint 17 millió forintba kerül majd a város önkormányzatának a Thrák királyok völgye című kiállítás megrendezése.

Erről legutóbbi, karácsony előtti soros ülésén tárgyalt a dél-zalai város közgyűlése, s a testület ebben az ügyben teljesen egyhangú, mondhatni ünnepi döntést hozott. Mint elhangzott, a Nagykanizsa testvérvárosából, Kazanlakból (az Iszkra Történeti Múzeumból) érkező kiállítás a remények szerint 2010. március 10-től jövő év május 10-ig lesz látogatható, miután a leleteket 450 kilométert megtéve, fegyveres őrök kíséretében Magyarországra szállítják. A tárlat szervezési, őrzési, promóciós és személyi költségeit összesen mintegy 17 millió forintra becsülték az illetékesek. Emellett a jegyek eladásából - felnőttektől 1700, diákoktól és más kedvezményre jogosultaktól 1000 forintot kérnek majd - 5 és fél millió forintos bevételre számítanak.Mindezeket mérlegelve a közgyűlés úgy döntött: a jövő évi költségvetésében biztosítja a kiállítás megrendezéséhez szükséges 17 millió forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!