Kultúra

2011.03.23. 05:25

Könyvtári Internet Fiesta: játék és olvasás a világhálón

A héten indult az országos Internet Fiesta idei rendezvénye, melynek március végéig tartó programjához megyénk több könyvtára is csatlakozott.

Sinkovics Eta

Március 21-28. között rendezik a könyvtárakban az Internet Fiestát. A program célja, hogy minél többen ismerkedjenek a világhálóval. Idén kiemelten szerepel a játék és az olvasás internetes lehetőségeinek bemutatása, minden korosztály számára. A Deák Ferenc Megyei Könyvtárban a Fiesta idején adatbázis-bemutatókat, honlapismertetőket tartanak az érdeklődőknek, valamint 1 óra ingyenes internethasználatot biztosítanak. Tegnap másodikos és negyedikes diákok vettek részt foglalkozásokon, 28-án a webkettes szolgáltatásokról tartanak előadást. A Fiesta idején internetes vetélkedőn vehetnek részt a 10-12 éves diákok.


A József Attila Városi Könyvtárban ugyancsak sokféle internetes foglalkozás várja az érdeklődőket ezekben a napokban. Tegnap gyermek és tiniprogramok zajlottak az intézményben, este pedig a felnőttek Bezeréden a net hírvilágával ismerkedhettek meg (s erre csütörtökön ismét lesz lehetőségük). Ma is meseoldalakon kalandozhatnak a kisebbek,a diákok könyv-, könyvtár- és internethasználati vetélkedőn vesznek részt, a felnőttek pedig Zalaháshágyon a hírportálokon való tájékozódáshoz kapnak segítséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!