Kultúra

2014.01.14. 16:05

A Griff Bábszínház mérlege: 246 előadás, közel 25 ezer néző

Zalaegerszeg - A 2013-as év főbb eseményeiről, valamint a Szegény ördög közelgő premierjéről tartott kedden sajtótájékoztatót a Griff Bábszínház.

Magyar Hajnalka

Tavaly a korábbiakhoz képest mintegy 300-zal több bérletet sikerült értékesíteniük, így immár 3168 rendszeres bábszínházba járó néző részesülhet a társulat által nyújtott élményekből – tudtuk meg Szűcs Istvántól, aki Pinczés István direktor betegség miatti távollétében a Griff irányítását ellátja. Immár a bérletesek soraiban tudhatják a fogyatékkal élők református gondozóháza, a Mandulavirág lakóit is, akikkel már korábban szoros kapcsolatot alakítottak ki. Összesen 246 előadást produkáltak, amihez 235 próba kapcsolódott, így a szezon 9 aktív hónapjára közel 500 színpadi esemény jutott. A nézőszám 24-25 ezer közé tehető. Az év legjelentősebb kapcsolatépítő eseménye a szeptemberi japán vendégszereplés volt (Hétalvó), de Lendvával is egyre szorosabbak a szálak. Az NKA pályázati támogatásából 21 részes iskolai drámapedagógiai foglalkozás sorozatot valósítottak meg Medgyesi Anna bábszínész közreműködésével.

Gazdaságilag ugyancsak biztonságos évet tudnak maguk mögött, bár az elmúlt évek finanszírozási változásai miatt az előadások megvalósítására kevesebb pénzük jut. Pillanatnyilag azért lobbiznak, hogy valahogy elérjék legalább a három évvel ezelőtti költségvetésük szintjét. Ha sikerülne némi pluszhoz jutniuk, elsősorban a produkciók látványvilágát tennék gazdagabbá, s osztott bérletet indítanának, amelyben külön előadások szerepelnének a legkisebbek számára.

 

Megtudtuk még, hogy Pinczés István az elkövetkező hónapokban sem tud részt venni a munkában. Ő rendezte volna februárban Az édes méreg című élőbábos előadást, ehelyett egy magyar népmesékből álló füzér kerül színre. A láda fia című produkciót Bal József rendezi. Ezt követően egy klasszikus mesét tűznek műsorra, a Rigócsőr királyt Halasi Dániel viszi színre. Mindezt megelőzi azonban a Szegény ördög pénteki premierje, Tamási Áron vidám bábjátékát Árkosi Árpád rendezi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!