Lenti

2012.12.05. 16:23

Elismerés a gyermekek érdekében végzett munkáért

Lenti - A zalai gyermekek érdekében végzett munkájuk elismeréseként két magánszemélyt, valamint egy közösséget jutalmazott a Zalai Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány. Az ünnepi eseményre szerdán került sor Lentiben.

Gyuricza Ferenc

A díjátadó kapcsán Csótár András, az alapítvány kuratóriumi elnöke szólt tevékenységükről is. Mint mondotta, az 1990 óta létező civil szervezet évente közel ezer hátrányos helyzetű és tehetséges gyermek számára biztosít kedvezményes táborozási lehetőséget. Emellett támogatják a Zalai Művészeti Fesztivált, amelyen évről évre nagyságrendileg azonos fiatalt mutatkozik be a közönség előtt. Munkájukat viszont nem tudnák hatékony módon végezni, ha nem lennének önzetlen segítőik, akiknek tevékenységét Gyermekekért Díjjal ismerik el.

Csótár András kuratóriumi elnöktől a zalaapáti általános iskolatanára, Szálingerné Baka Éva is átvehette az elismerést. Fotó: Gyurizca Ferenc

A felvezetőt követően Csótár András a zalaapáti Gábor Áron Általános Iskola pedagógusának, Szálingerné Baka Évának, és a megyeszékhelyi Mindszenty Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium pasztorális igazgatóhelyettesének, Stróber László kanonoknak nyújtotta át az elismerést, míg a közösségi díjat a keszthelyi Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola és Kollégium diákönkormányzata érdemelte ki.

- Azokat a személyeket és közösségeket jutalmazzuk, akik a megyében élő gyermekek érdekében maradandót alkotnak és ügyüket hosszabb idő óta odaadással szolgálják - indokolta a kitüntetéseket Csótár András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!