Nagykanizsa

2009.06.30. 02:28

Pályázati pénzből

Sand (sza) - A helyi sportpálya felújítása érdekében pályázati úton szeretne központi forráshoz jutni a település önkormányzata. A szükséges kérelmet be is adta a falu vezetése.

Szalabán Attila

Az önkormányzati minisztériumhoz fordult támogatási kérelmével Sand önkormányzata. A falu életét irányító képviselő-testület ugyanis elhatározta: modernizálja a település sportpályáját - melynek környékén a hatalmas nyárfák között nemrég óriási pusztítást végzett egy váratlan vihar. Mint azt Hábli Nándor polgármestertől megtudtuk, a korszerűsítési tervek végrehajtására 4,5 millió forintos pénzügyi segítséget kértek a szaktárcától.- A sportpályát és a mellette található öltözőt nemcsak a városkörnyéki első osztályban szereplő labdarúgóink, hanem egy íjász egyesület is használja - mutatott rá a falu első embere. - Sajnos az öltöző műszaki állapota az elmúlt évtizedekben erősen leromlott, ezért muszáj lenne rá költenünk. Az épület teljes külső-belső renoválásra szorul, emellett cserélni kellene a nyílászáróit, és javítani az aljzatát is. A tervek alapján ráadásul nemcsak magát az öltözőt, de a környékét is rendbe tenné a sandi önkormányzat. Ennek keretében térkőburkolást kapna az épület előtere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!