Bulvár-celeb

2 órája

Hátborzongató: titokzatos személy mentette meg egy sebesült hegymászó életét

A halál szélére zuhant egy hegymászó, majd egészen hihetetlen módon menekült meg.

MW

A fotó illusztráció!

Fotó: Shutterstock

Jim Sevigny még 1983 tavaszán barátjával, Richard Whitmire-rel mászott a kanadai Sziklás-hegységben, amikor letértek az útvonalról és 600 métert zuhantak. Sevigny a zuhanás után elveszítette az eszméletét, majd később arra ébredt, hogy a barátja meghalt. Bár ő még életben volt, de több csonttörést és belső sérülést szenvedett.

Tudtam, hogy nagyon kicsi az esély az életben maradásra. Csak feküdtem, tudván, hogy a halál közel van, és ez lesz a könnyebb út

– idézte fel a történteket a hegymászó.

A harmadik ember

A harmadik ember szindróma olyan jelenség, amely akkor fordulhat elő, amikor valaki kritikus vagy életveszélyes állapotban van. A jelenlét vagy „harmadik ember” a megtapasztalók szerint azért jelenik meg, hogy ezekben a helyzetekben útmutatást, vigasztalást, esetleg segítséget nyújtson a bajbajutottnak. 

Arra nincs magyarázat, hogy az emberek miért tapasztalnak harmadik ember szindrómát. Némelyek szerint ez a test válasza egy rendkívüli stresszhelyzetre vagy halálos veszélyre, míg mások úgy vélik, hogy ez egy szellemi vezető vagy őrangyal.

Guardian,Angel,Retro,Grunge,Background
Van, aki szerint a harmadik ember egy őrangyal
Fotó: UMB-O / Forrás:  Shutterstock

Döbbenetes megmenekülés

Sevigny elmondta, hogy egy hangot hallott a jobb válla fölött, amely azt mondta neki: „Nem, meg kell próbálnod, nem halhatsz meg". Majd felidézte, hogy ez a hang hogyan tudta irányítani őt az út hátralévő részében, például „hozd azt a kabátot" vagy „hozd azt a kulacsot”.

Ahogy folytatta útját lefelé a völgyben a biztonság felé, Sevigny szavaival élve „állandó társként” volt vele a jelenlét. „Kísérő volt, soha nem féltem a hangtól”– folytatta, majd hozzátette, hogy a hang végül eltűnt, miután a hegymászó találkozott néhány síelővel, és biztonságba került.

Nem hiszem, hogy képes lettem volna megtenni azt, amit kellett a jelenés segítsége nélkül

– összegezte a hegymászó.

Sevignyt később ellátták az orvosok, és kiderült, hogy számos sérülést szenvedett: hát- és térdsérülést, kartörést, karidegsérülést, eltört a lapockája, megrepedtek a bordái, törött fogak, törött orr és belső vérzés is volt a látleletében – írja a Travelo.

Később beszélt egy interjúban a The Third Man Factor: Surviving the Impossible című könyvében leírt tapasztalatairól is beszámolt:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!