Kurta Lilla filmrajongó szerint a gyártók sok nagy mozival készülnek még

2 órája

Film finomságok: animáció, vígjáték és történelmi sztori

Már csak három hónap van vissza az évből és a gyártók sok nagy filmet erre az időszakra időzítenek. A nagykanizsai Kurta Lilla művész, grafikus és filmrajongó szerint a mozi és a streaming platformok azért tartogatnak még "finomságokat". Van közte animáció, mese, vígjáték és történelmi film is, lesz miből válogatni.

Benedek Bálint

Kurta Lilla a moziban. Szerinte a mozi és a streaming platformok azért tartogatnak még "finomságokat"

– Még 10 film szerepel a listámon nagy piros felkiáltójelekkel, hogy muszáj megnéznem azokat – fogalmazott Lilla. – Az első épp a jövő héten érkezik meg a Netflix-re. Ez pedig egy koreai történelmi film "Uprising" címmel, ami két barát történetét meséli el, akik, amikor felnőttekként a háború után újra találkoznak ellenségeké válnak. A koreai filmgyártás magas szinten van, a mozi már a bejelentése óta a listám élén áll. A következő az animációs csoda, a Peter Brown könyve alapján készült A Vad Robot című alkotás. A filmet az animációs veterán Chris Sanders jegyzi az amerikaiak Hayao Miyazaki-ja, hiszen nevéhez fűződik a Mulan, a Lilo és Stitch vagy a Dreamworks mai napig legnagyobb sikere az Így Neveld a Sárkányodat. Azt sajnálom, hogy a film nálunk egy hónapos csúszással érkezik meg október végén, valamint azt hogy nem az eredeti hangokkal nézhetjük majd meg, de ettől független szuper izgatott vagyok miatta. Pont nekem való csemege lesz. 

film
Még a film bemutatója előtt érdemes elolvasni a Mickey 7 című könyvet Fotó: Internet

Mentsük meg a Mikulás, vajon milyen lesz a film?

Lilla várja még a A Hullahó-akció Dwayne Johnson, Chris Evans, Lucy Liu és J.K. Simmons főszereplésével. Ez tipikusan az a film, ami vagy iszonyat szórakoztató lesz vagy annyira ostoba és rossz, hogy nézhetetlenné válik. A mentsük meg Mikulást hadművelet papíron ugyan jól hangzik, kérdés, hogy a mozivásznon miként alakul a sztori.

Befejeződik a Venom?

– Novemberben a musical óriás Wicked (Elphaba és Glinda története az Óz a Csodák Csodájából) és a Gladiátor 2 egyszerre érkeznek meg a mozikba – folytatta. – Az emberek majd dupla jegyet váltanak, egyet egy történelmi sztorira, melyben többek között Pedro Pascal lopja majd el a szíveket. A másodikat pedig a világ egyik legjobb musicaljére. A Venom: Az Utolsó Menet egy olyan trilógia befejezése ami soha nem vette magát komolyan és ettől a legélvezetesebb "antihősös" sztori lett. Nagyon várom és nagyon szomorú vagyok, hogy Tom Hardy utoljára ökörködik majd Venom/Eddie Brock-ként.

Dwayne Johnson mindenütt?

Kurta Lilla hatalmas Gyűrűk Ura rajongóként az anime "A Gyűrűk Ura-A rohírok háborúja" című filmet kifejezetten várja, de tart attól, hogy nem lesz nagy közönsége, pedig – vélhetően – megérdemelné. Ezenkívül még két animációs mozi érkezik: A Vaiana 2 a Disney-től, új dalokkal, új történettel, még több Dwayne Johnson-nal. A Spellbound pedig a Netflix képernyőit hódítja majd meg egy ígéretes sztorival. Bong Joon-Ho mester Mickey 17 című filmje is most itt szerepelne, de sajnos eltolták januárra a bemutatót. Addig ajánlja az adaptáció alapjául szolgáló Edward Ashton Mickey 7 című könyvet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában