Robert Fico nem kér Ukrajna NATO-tagságából – frissül

958. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Robert Fico szlovák kormányfő

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Cikkünk frissül!

A háború az ukrán kikötőkben is folytatódik

Odessza közelében egy hajó épp fegyvereket szállított volna az ukrán erők számára. A rakomány Európából érkezett, de nem jutott el a rendeltetési helyére. Az oroszok ugyanis egy Iszkander rakétával fogadták a szállítmányt – írta meg a Magyar Nemzet.

A rakétacsapást a kirakodás pillanatában hajtották végre. Az incidens rámutat arra, hogy a háború az ukrán kikötőkben is folytatódik, és a fegyverek szállítása továbbra is veszélyes feladat.

Óriási korrupciós ügyet lepleztek le

A hatóságok őrizetbe vették  a Hmelnyickiji Megyei Orvosi és Szociális Szakértői Központ – amely a hadkötelesek vizsgálatáért is felelős – vezetőjét, Tetyana Krupát – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó

A kárpátaljai magyar lap cikkéből kiderül, hogy a gyanúsított egyben Volodimir Zelenszkij urán elnök pártjának, a Nép Szolgájának Hmelnyickij megyei képviselője – írja a Magyar Nemzet.

A bűnüldöző szervek csaknem hatmillió dollárt (több mint kétmilliárd forintot) találtak a nőnél különböző valutákban.

Csak a tisztviselő otthonában 5,244 millió dollárt, háromszázezer eurót, több mint ötmillió hrivnyát, valamint márkás ékszereket és értéktárgyakat foglaltak le. 

A cikk folytatása ITT olvasható.

Robert Fico nem kér Ukrajna NATO-tagságából

A szövetség egyes vezetői már alig várják, hogy Ukrajna csatlakozzon, de úgy tűnik, Robert Fico egyáltalán nem kér ebből – írja a Magyar Nemzet

Amíg én irányítom a szlovák kormányt, utasítani fogom a képviselőinket, hogy soha ne egyezzenek bele Ukrajna NATO-csatlakozásába

– jelentette ki határozottan a szlovák vezető.

Ez történt vasárnap:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában