Kvíz

2 órája

Felismered Zalaegerszeg köztéri szobrait?

Sokunknak fel sem tűnik, mennyi műalkotás mellett sétálunk el nap mint nap. Legújabb kvízünkben ezekre igyekszünk felhívni a figyelmet.

Zaol.hu

Zalaegerszegen rengeteg érdekes és szép köztéri szobor található. Ezek az alkotások már a mindennapjaink részei, így sokszor csak elsétálunk mellettük. Pedig ha figyelünk, gyönyörű történeteket mesélhetnek el. Lássuk: felismeri-e őket?

1.
A zalaegerszegi piac környékén áll Farkas Ferenc szobra, amely egy baráti találkozást vagy egy nyári randit kelt életre. Mi a neve az alkotásnak?
2.
Igen különös alkotás kapott helyet aGébárti szoborparkban Az alkotó Nyári Zsolt, s ha ránézünk a képre hamar kitalálhatjuk mit is ábrázol. Mi a szobor címe?
3.
A Liszt-iskola előtt látható ez a légies alak. Csikai Márta szobra egy karcsú, fiatal nőt ábrázol. Hogy hívják a szobrot?
4.
Zalaegerszeg egyik legrégebbi szobrát 1802-ben állították. Jelenleg Kaszaházán, a közúti Zala-híd északi oldalánál áll. Kit ábrázol?
5.
A zalaegerszegi piac legendás árusát formázta meg Szabolcs Péter szobrász. Halála után így tisztelegtek a látássérült kefekötő előtt. Hogy hívták?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!