Hirdetés

2024.06.11. 09:19

Raktáros és egyéb változatos logisztikai álláslehetőségek Ózdon, illetve környékén

A logisztika berkein belül szinte folyamatosan adottak az elhelyezkedési lehetőségek, legyen szó akár a raktározásról, áruszállításról vagy egyéb feladatkörökről. Ezen állítás Ózd és környéke vonatkozásában ugyancsak megállja a helyét, ahol többek között az alábbi logisztikai munkalehetőségekből válogathatnak az álláskeresők!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

Raktáros / targoncavezető

Ózdon a logisztikai álláskategóriában a raktáros munkakörök rendre fellelhetőek, visszatérő lehetőségnek számítanak. Mindez elmondható az OzdAllas.hu kínálatáról is, ahol már több esetben is felbukkantak raktáros pozícióval kapcsolatos álláshirdetések. Gyakori, hogy ezeket az állásokat nem csupán raktáros, hanem raktáros-targoncavezető címszó alatt hirdetik, hisz megszokott, hogy a raktárakban az anyagmozgatás targoncák segítségével történik.

Az anyagmozgatás mellett persze egyéb teendők is a pozíció feladatkörét képezik. A raktárosoknak alapvető felelőssége például, hogy a beérkező árukat lepakolják és bevételezzék, a kimenő árukat a komissiózó lista alapján összekészítsék, továbbá tevékenyen közreműködjenek a raktári rend fenntartásában.

Munkájukhoz precizitás és pontosság szükséges, mivel a készletkezelésben és a leltározási folyamatokban is aktív szerepet kell vállalniuk. Ezenfelül pedig gyakori, hogy a számítógépes ismeretek (pl. MS Office) is az elvárások részét képezik, ami annak ismeretében korántsem meglepő, hogy a raktári készletek nyomon követése manapság már mindenhol digitális formában történik.

Áruszállító / gépjárművezető

Szintén a gyakran előforduló lehetőségek sorát erősítik az áruszállítói pozíciók is. Ezen munkakörök kapcsán a mindennapi feladatok gerincét természetesen maga a vezetés, vagyis az áruk kijelölt célhelyszínre történő kiszállítása jelenti. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a legtöbb esetben a felelősségek korántsem merülnek ki ennyiben.

Gyakori, hogy az áruszállítóknak maguknak kell felpakolniuk a kiszállítandó árukat és termékeket a gépjárműre, illetve a lepakolás során is segédkezniük kell. Feladatuk lehet továbbá, hogy a raktározásból is kivegyék a részüket, különös tekintettel az anyagmozgatásra, készletkezelésre és adminisztrációra. Ha pedig már adminisztráció, megjegyzendő, hogy maguk a fuvarok adminisztratív kötelességekkel is együtt járnak, beleértve például a fuvarokmányok kezelését, szállítólevek aláíratását, számlák átadását.

Ami a munkakörhöz kapcsolódó elvárásokat illeti, a legfontosabb – nem meglepő módon – a jogosítvány és a vezetési rutin. A jogosítvány kategóriájával kapcsolatban elmondható, hogy az áruszállítói pozíciók egy jelentős része már akár B kategóriás jogosítvány birtokában is betölthető. A személyes kvalitások tekintetében pedig a megbízhatóság, a szabálykövető magatartás, valamint a pontosság tartozik a kiemelt követelmények közé.

Logisztikai ügyintéző

A logisztikai területén az irodai munkák után érdeklődök is könnyedén találhatnak az elképzeléseiknek megfelelő munkakört. A logisztikai ügyintézői pozíció például ideális választás lehet, különösen akkor, ha az irodai környezet mellett a változatosság, a sokszínűség is egy fontos szempont. Ezen állások kapcsán ez abszolút megállja a helyét, hisz az ügyintézők feladatai a beszerzések lebonyolítására, a beszállítókkal való kapcsolattartásra, a fuvarszervezésre, továbbá a logisztikai adminisztrációra egyaránt kiterjedhetnek.

Nem csoda, hogy a sokoldalúság egy ilyen állás esetében alapvető elvárás, ahogy a középfokú logisztikai végzettség, a magabiztos számítógépes ismeretek, valamint általában a kommunikációképes nyelvtudás is. Nem is beszélve olyan készségekről, mint a szervezettség, a kiváló problémamegoldó képesség és a kitűnő időmenedzsment, amelyek szintén elengedhetetlenek a mindennapi kihívások eredményes abszolválásra érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában