Rendőrségi

2012.03.27. 11:00

Halálos tűz a Becehegyen: megállapították az áldozat személyazonosságát

Kigyulladt két nádfedeles lakóház hétfőn délután a Balatongyörök melletti Becehegyen. Az oltás során a tűzoltók vették észre, hogy az elsőként kigyulladt épületben egy holttest van. Az elhunyt férfi mellett feküdt a szintén élettelen kutyája.

MTI

Nagy erőkkel vonultak a tűzoltók a 71-es főút melletti hegyre, ahol kigyulladt egy nádtetős lakóház. A tűz átterjedt a szomszédos, szintén nádfedeles lakóépületre is

Helyszínen tartózkodó kollegánk, Sámel József beszámolója szerint a két épület teteje teljesen leégett, a lángokat három óra után eloltották a helyi és keszthelyi tűzoltók.

- A családdal tartottunk hazafelé, amikor láttam, hogy az út feletti részen lángol egy ház teteje, nádfedele. Azonnal hívtam a tűzoltóságot, s igyekeztem segíteni, oltani - idézte a történteket a badacsonyőrsi Pálffy András.  - Háromszor is megpróbáltam bemenni az épületbe, de akkora volt a füst és hőség, hogy nem bírtam, ki kellett jönnöm. Ekkor a kerti csapon lévő tömlővel próbáltam oltani a lángokat, kevés sikerrel. Találtam egy poroltót is a helyszínen, ám az nem működött. Nem tudtam mit tenni...  Mindez pillanatok alatt történt. Közben, biztosan az erős szél miatt kezdett átterjedni a tűz a szomszédos, szintén nádfedeles házra. Nagyon erősen lángolt a nádfedél. Ekkor már kint voltak a szomszédok, s jöttek a tűzoltók is.
Keszthelyről kettő, Badacsonytomajról egy autóval érkeztek a tűzoltók, s részt vettek az oltásban a györöki önkéntesek is.

A  tűzoltók kiérkezése után két gázpalack is felrobbant az egyik épületben, ugyanonnan még három gázpalackot kellett kihozniuk a lánglovagoknak.
Szomszédok szerint korábban durranást lehetett hallani, vélhetően felrobbant egy palack, ami gyorsította az égést. Az oltás során vették  észre, hogy az elsőként kigyulladt épületben  egy holttest van. Az elhunyt férfi mellett feküdt a szintén élettelen kutyája.

A tűz keletkezésének körülményeit, a halál okát, s a kár mértékét hatóságok vizsgálják.

 
Megállapították az áldozat személyazonosságát  
Hétfőn délután Balatongyörökön a kigyulladt házak oltását forgalomirányítással segítő rendőröket értesítették a tűzoltók, hogy egy holttestet találtak az egyik égő házban. Az 56 éves helybeli férfi személyazonosságát sikerült megállapítani, a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta a bizottság, a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a halál körülményeit - értesítette kedden délután portálunkat a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!