Sport

2017.07.10. 18:20

Kondákor Emília második Eb-bronzérmét szerezte

NAGYKANIZSA Szófiában rendezték meg az ifjúsági női ökölvívó Európa-bajnokságot, melyen a nagykanizsai ökölvívást a magyar válogatott színeiben Kondákor Emília Cecília képviselte az 51 kg-os súlycsoportban.

Kühne László

Kondákor Emília súlycsoportjában 14 versenyző indult és a kanizsai öklöző az első fordulóban rögtön erőnyerő volt.

- A sorsolás szerint én már egyből a nyolc közé kerültem - kezdte Emília. - A négy közé jutásért egy örmény lánnyal bokszoltam és az első menetben technikai KO-val nyertem. A döntőbe jutásért viszont aztán kikaptam egy ukrán versenyzőtől, így bronzérmes lettem. Tavaly még a junior Eb-n Törökországban szereztem egy harmadik helyet, vagyis már két utánpótlás kontinensbajnoki érmem is van, ugyanakkor idén már magasabb korcsoportban és olimpiai számban, tehát 51 kg-ban állhattam a dobogóra.

Kondákor Emília (pirosban) egy korábbi felvételünkön, szintén címeres mezben küzd.

Kondákor szereplésével kapcsolatosan érdekesség lehet, hogy az ukrán ellenfelével korábban már mérkőzött nemzetközi tornán és akkor sem sikerült legyőznie, ugyanakkor Emília teljesítménye ezúttal már meggyőzőbb volt, mint a korábbiakban.

- Véleményem szerint első éves ifjúsági versenyzőként hatalmas teljesítmény volt versenyzőnk részéről, hogy hogy fel tudta magát küzdeni a dobogóra - értékelt a nagykanizsai Botos-akadémia trénere, Tóth László. - Szereplésével pedig egyben a szeptemberi világbajnokságra is kvalifikálta magát, amely Indiában kerül megrendezésre.

Emília jobbról, az Eb-n szintén harmadik helyen végzett Nagy Angéla társaságában

A vb amúgy kvalifikációs verseny lesz a 2018-as ifjúsági olimpiára is, egyébként pedig bízhatunk abban, hogy látva Emília fejlődését, kiharcolja az ifjúsági olimpián való indulás jogát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!