Vörösiszap

2010.11.30. 18:33

Iszapömlés - Meghosszabbították a lakóparképítésre kiírt közbeszerzési eljárást

Meghosszabbították a vörösiszap-katasztrófa által sújtott településeken épülő új lakóingatlanok kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési eljárást, az építési vállalkozók csütörtökig pályázhatnak - tájékoztatta a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője kedden az MTI-t.

MTI

Petróczi Tímea elmondta, hogy az építtető kiválasztására bejelentett eredeti határidő november 30-a volt, de az eljárást december 2-áig meghosszabbították. A tárgyalásokat pénteken kezdik majd meg a pályázókkal, a nyertes cég nevét a közbeszerzési értesítőben teszik közzé.
   
Az építkezések várhatóan 2011 első negyedévében kezdődhetnek meg, a kijelölt telkeket mindkét településen megvásárolták az önkormányzatok.
   
Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára a legutóbbi helyi lakossági fórumon elmondta, hogy a telkek közművesítése február végére fejeződik be. Szólt arról is, hogy Devecserben a település rendezési tervét az önkormányzatnak módosítania kell, a lebontandó ingatlanok telkei az önkormányzat tulajdonába kerülnek. A Torna-patak melletti északi városrész részletes tervezése folyamatban van, ott zöldterületet és ipari parkot alakítanak ki. Az újjáépítés kormányrendeletben rögzített határideje 2011. június 30.


Vörösiszap-áradat: Adománygyűjtés lapcsoportunknál - KLIKK IDE a részletekért!  


A KATASZTRÓFA DOSSZIÉJA ITT!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!