Vörösiszap

2011.01.10. 13:08

Iszapömlés - Megkezdték a telkek kiosztását Devecserben

Megkezdték a devecseri lakópark építési telkeinek kiosztását, a 102 házhelyből 93 már gazdára talált a vörösiszapömlés által sújtott településen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.

MTI

A devecseriek a múlt pénteken tartott lakossági fórumon dönthettek arról, hogy hová, kinek a szomszédságába szeretnének költözni. A katasztrófavédelem közlése szerint az érintettek szerda délig választhatnak a telkek közül, és erről az önkormányzat műszaki osztályán kell nyilatkozatot tenniük. A határidő után megmaradó üres telkeket a jelentkezés sorrendjében osztják ki.
   
Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ jogi munkacsoportja előtt 73 tulajdonos nyilatkozott építési szándékáról és választott a típustervek közül, 11 károsult ügyének egyedi elbírálása zajlik, 4 emberrel pedig még nem egyeztettek a végleges értékbecslés elkészülte óta.
   
Devecserben öt ingatlan tulajdonosa kérte, hogy a helyreállításról szóló műszaki szakértői nyilatkozatot változtassák meg és háza kerüljön a bontandók közé - közölte a katasztrófavédelem.
   
A károsultak közül eddig 287-en nyújtottak be kárigényt az ingóságaikban keletkezett károkról, 15-en még nem teljes körűen jelezték kárigényüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!