Zalaegerszeg

2014.12.04. 17:10

A zalaegerszegi gyermekotthon lakói tényleg azt az ajándékot kaphatják, amire vágynak

Övék az ajándék, tiéd az őszinte mosoly, ezzel a jelszóval indít szokatlanul eredeti jótékonysági akciót Rózsa Melinda.

Arany Horváth Zsuzsa

Az egészségügyi menedzserként dolgozó, gyerekkora óta és választott hivatása révén is szociálisan különösen érzékeny kétgyermekes édesanya úgy érezte, hogy a csekkes befizetések, átutalások túlságosan személytelenek ahhoz, hogy az adományozó és az ajándékozott között létrejöjjön az a kapcsolat, mely ismeretlenül is a szeretetet közvetíti.

Rózsa Melinda. Fotó: Pezzetta Umberto

– Az ötlet, mely saját családi szokásokból is táplálkozik, egyszerű: három zalaegerszegi helyszínen (Paradicsom étterem, Napsugár Szalon és a Divatbox ruházati üzlet) a karácsonyfán kis lapok jelennek meg a napokban – mondta lapunknak Rózsa Melinda. – A rajzok a landorhegyi gyermekotthon lakóinak kívánságait tartalmazzák. Aki arra jár, s elolvassa, eldöntheti, hogy megajándékozza a gyerekeket: babával, gördeszkával, elektromos kisautóval, társasjátékkal, fodrászkellékkel, hiszen a kicsiknek nincsenek teljesíthetetlen kívánságaik. Ha kész a csomag, december 20-ig ugyanoda kell visszavinni, ahol az adományozó olvasta a levélkéket, így a gyerekek tényleg azt kaphatják, amire vágynak.

December 22-én ünnepélyes keretek között nyújtják át a landorhegyi gyermekotthon lakóinak a remélhetőleg minél több csomagot.

– Nincs más teendő, minthogy figyeljük azokat a levélkéket, válasszuk ki azt, amelyiket teljesíteni szeretnénk, a játékot csomagoljuk be olyan szépen, mintha csak a saját gyermekünket szeretnénk meglepni. Vigyük el a három helyszín egyikére, s onnantól már biztosak lehetünk benne, hogy mosolyt csalunk azoknak az arcára, akiket talán még sohasem kérdeztek meg arról, mit szeretnének kapni a Jézuskától karácsonyra – zárta szavait Rózsa Melinda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!