Állatvilág

2016.03.24. 17:17

Botfán talált balesetes cica keresi az eredeti gazdáját

Zalaegerszeg –Február elején állatbarátok találtak rá egy balesetes cicára a botfai városrészben, ők értesítették a Bogáncs Állatotthont. Hédi – ezt a nevet kapta az gondozóitól – azóta már jobban van, s keresi eredeti gazdáját.

Varga Lívia

Ismerős valakinek? Bundája koromfekete, csak a mellkasán van egy kis fehér folt, s fekete bajuszában is van egy szál fehér Fotó: Berzicza Alíz

– Rendkívül nyugodt, kedves, idős nősténycica, és biztosan szerető otthona volt, mert kiegyensúlyozott, a kutyáktól sem fél, és a többi cicával is barátságos – mondja Berzicza Alíz, a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat önkéntese a nála lábadozó koromfekete macskáról. Meséli: Hédinek súlyosan megsérült a gerince, így kétes volt a felépülése, ám végül műtét nélkül is összekapta magát. Alíz úgy gondolja: kinti-benti cica lehetett, mert most, hogy már lábra tud állni, az ajtónál kéredzkedik, ha szeretne kimenni.

Hédit hirdették a járőrszolgálat és a Bársonytalp cicamentéseket segítő közösség Facebook-oldalán is, ám nem jelentkezett érte senki. Aki ráismer, jelezheti ezt a fenti közösségi oldalak valamelyikén vagy a 06/30/33-83-779-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!