Becsvölgye

2015.08.02. 18:41

Hatodik fogathajtás öltözőavatással Becsvölgyén

Becsvölgye - Hatodik alkalommal rendezte meg Becsvölgye önkormányzata a kétfordulós, C. kategóriás pontszerző fogathajtó versenyt, amely kiegészült a régóta várt sportöltöző avatásával.

Arany Horváth Zsuzsa

A község húsz éve hiányolta az öltözőt, a létrehozására az elmúlt időszakban 2,2 milliós önrésszel és belügyminisztériumi pályázattal összesen 11 millió forintot fordítottak, és a polgármester, Kovács Gyuláné külön öröme, hogy kézilabda edzőként Vigh László, a körzet országgyűlési képviselője társaságában ő adhatta át rendeltetésének. Az öltözőt nemzetközi futballtorna keretében vették birtokba a községben élők, a környékbeli focisták mellett szlovén csapatot – összesen hatot – is fogadtak a barátságos körmérkőzésen. A község vezetése reméli, hogy a sportélet újra fellendül Becsvölgyén, jelezte a polgármester.

 

A sportpályán megrendezett és népes közönséget vonzó falunap keretében zajló fogathajtó versenyen pedig kilenc zalai hajtó csapat szerepelt, akiket Markai Anita fogathajtó bíró vezetésével szakértő szűri figyelt. A két fordulóban akadályhajtást és vadászhajtást kellett bemutatniuk a kettes fogatoknak. Az itt szerzett pontszámaik beszámítanak az éves verseny-eredménybe. A vasárnapi becsvölgyei viadalt vadászhajtásban a Gyűrűsről érkezett Tóth László nyerte, második lett Lebics István (Zalalövő), harmadik a helybéli Pais Béla. Az akadályhajtásban Lebics István bizonyult a legjobbnak, a második helyen Szalár Róbert (Zalalövő) végzett, a harmadik itt is Pais Béla lett.

Címkék#Becsvölgye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!