Belföld

2017.07.01. 10:36

Eső és napsütés fog váltakozni - Szeszélyes lesz a hétvége időjárása

Aki a hétvégén kirándulást, bulizást, kertipartit tervezett, annak rossz hírünk van.

Szombat

Nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen kisüt a nap, estig az északkeleti, keleti megyékben is mindenütt eláll az eső. A délutáni, esti órákban ugyanakkor a Dunántúl északnyugati felén erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből helyenként zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél az Észak-Alföldön megerősödik, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb. Késő estére 19 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet - írja a met.hu.

Éjszaka nagyrészt gyengén felhős vagy derült lesz az ég, de északon több lehet a felhő, a Dunántúl északnyugati felén helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A késő esti 19, 24 fokról a hajnali órákra általában 12 és 18 fok közé hűl le a levegő, az Északi-középhegység térségében lehet ennél pár fokkal hidegebb.

Vasárnap

Változó mennyiségű gomoly- és fátyolfelhő mellett több órára kisüt a nap, főként a Dunántúlon fordulhat elő néhol záporeső. A szél északnyugatira fordul és megerősödik, az Észak-Dunántúlon olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 29 fok között valószínű, Sopron környékén lehet ennél hűvösebb.

Hétfő

Gomolyfelhős, napos idő lesz kevés fátyolfelhővel. Néhol - főleg a középső országrészben - záporeső előfordulhat. Az északi szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!