Borosta

2014.11.19. 17:34

Apanapló - Zalán a zenebohóc

Több hónap is eltelt azóta, hogy beszámoltam Zalán fiam ügyes-bajos dolgairól. Örömmel jelentem, hogy fiacskám szépen cseperedik.

Pásztor András

Az elmúlt időszak egyébként mozgalmasan telt, Zaza elkezdte a bölcsit, ahová nagyon szeret járni, s ha éppen kikerül Mariann néni látóköréből, egyből valami rosszaságot talál ki kis barátaival.

A múlt hónapban egy kényes beavatkozásra is sor került, Zalán fütyülőjét a doktor néninek kellett megjavítani. A kis tökös szinte könnyek nélkül tűrte a beavatkozást (a bőr lehúzását), jóllehet az azt követő napokban közelharcot kellett vívnunk, hogy a kukijához nyúlhassunk. Egy hét ádáz harc után viszont kisfiam közölte: "Apa meggyógyult a cuci, már nem fáj."

Zalán alváshoz készül a bölcsiben. Azon ritka pillanatok egyike, amikor nem valami rosszaságon töri a fejét a kis gézengúz. Fotó: Szakony Attila

Zalán zene iránti szeretete sem változott, sőt a korábbinál is intenzívebben gyakorol. Az egész egy kis játékgitárral kezdődött, melynek színes gombjait naphosszat nyomogatta. Aztán venni kellett egy második gitárt is, meg egy harmadikat, amit pengetni is lehet. Szóval a házi zenetárban van most egy akusztikus, egy basszus és egy rock gitár. Nemrég anya régi játékzongoráját is elő kellett keresni, s legutóbb egy műanyag szaxofon is bekerült a gyűjteménybe. Esténként komplett zenekari árokká változik a nappali, Zalán hol a gitárokat, hol a zongorát, hol a szaxofont nyüstöli, miközben a tévén a zenecsatorna képei futnak.

A zenélés persze nem csak odahaza tölti ki fiacskám szabadidejét, ha Irénke nagyihoz megyünk, akkor a szintetizátort kell elővenni, ha Erzsi mamánál vagyunk, akkor a hegedű húrjait pengeti.

Apropó pengetés. Zalán fiam mindenben hangszert lát, a ruhaszárítót épp úgy pengeti, mint az utcai kerítéseket. A hét fénypontját viszont egyértelműen az jelenti Zalán számára, ha elmegyünk a közeli hangszerbolthoz, ahol időtlen időkig képes nézegetni a kirakatba díszelgő hangszereket.

Szóval Zazának köszönhetően igazi muzsikus családdá váltunk, kérdés, hogy ennek mennyire örülnek a szomszédok?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!