Borosta

2013.03.27. 16:27

Hajdu Petrát az év zalai hölgyévé választották

Nagykanizsa - Zöldesbarna igéző szemek, bájos arc és ellenállhatatlan kisugárzás. A 17 éves Hajdu Petra megnyerő külseje és határozott fellépése a kínai modellpiacot is lenyűgözte. Azonban a fiatal lány nemcsak a Távol-Keleten, hanem Zalában is népszerű, hisz olvasóink az év hölgyévé választották.

Benedek Bálint

- Megcsíptem a kezemet, amikor meghallottam a jó hírt, azt hittem álmodom - írta Kínából e-mailben Petra. - Rövid idő alatt annyi szenzációs dolog történt velem, hogy csak kapkodom a fejem. Életem álma vált valóra azzal, hogy modellkedhetek, most meg a távollétemben ilyen remek díj birtokosa lettem. Bár még csak egy kislány vagyok, ám a jövőben igyekszem majd azon dolgozni, hogy a belém vetett bizalmat megháláljam.

Petra szerint a mai lányok közül bárki lehet nőies, példaként hozta fel az egyik kínai munkáját, ahol a profi stáb, a fotózás kedvvért határozott üzletasszonyt faragott belőle, pedig még csak tizenhét. De nem kell külön szakma ahhoz, hogy nőies külsőt varázsoljanak magukra a lányok. A recept a következő: két kiló trendi ruha, új frizuradivat, egy leheletnyi kis smink és minden évszakban tökéletes formában léphetnek ki a lányok az utcára.

- Mint szinte minden kislány, én is tipegtem anya magassarkújában, elhasználtam a pipereholmikat - mosolygott Petra. - Nő még nem voltam, azt csak később tanultam meg, hogyan kell viselkedni, nővé válni egy hosszabb folyamat. Az érzés belülről fakad, a későbbiekben a tapasztalatokból építhetjük fel a személyiségünket. Azt üzenem a mai lányoknak, akár még a kortársaimnak is, hogy szeressék magukat, hiszen nőnek lenni hatalom, nem mások, hanem saját maguk felett!

Bebizonyosodott, hogy Hajdu Petrát nemcsak a kínaiak kedvelik, hanem a zalaiak is, olvasóink az év hölgyének választották. Jutalmát hazatérésekor veheti át. Fotó: NINE modellügynökség

Ebből a határozottságból adódik, hogy Hajdu Petra tavaly nyáron a budapesti NINE modellügynökség jóvoltából kijutott Kínába, ahol olyannyira megkedvelték, hogy március elsején újabb szerződést kapott. Ezúttal Hangzhou városába vezetett az útja, amelybe, mint  írta, a második nap beleszeretett. Ami nem csoda, hisz az ország tíz legszebb helye között tartják számon.

- A modelltársaim elvittek egy túrára a 7 millió lakost számláló városba, mégis olyan volt, mintha egy kisebb településen lettünk volna - mesélte Petra. - Itt jóval több külföldivel lehet már találkozni, mint az előző helyemen, Guangzhou-ban. Ugyanis nem csak dolgozni érkeznek oda az emberek, hanem egyetemre is, így nem néznek rám ferde szemmel. A Nyugati-tó (Xi Hu) festői területen fekszik, ha tehetném minden nap körbesétálnám.

Erre viszont egyáltalán nincs ideje, hisz szerencsére minden napra jutnak válogatások, és főleg divatfotókon pózol az optika előtt. A 171 centiméter magas Petra bízik Kínában, a divatcégek nem hagyják pihenni, ám ezt egy cseppet sem bánja - imádja a pörgést. Lesz még munkája bőven, hisz a fővárosi ügynökség szerint csak június elején érkezik haza. Viszont akkor sem lesz túl sok ideje pihenni: az ügynökség második nagykanizsai válogatójának háziasszonyaként segíthet tapasztalataival a leendő modelljelölteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!