Az húsvét igazi íze - Hogyan készül a húsvéti pite?

2017. április 12., 12:00
komment
Mitől lesz húsvéti egy pite? Hogyan legyünk mi az ünnepi konyha tündérei? Mutatjuk!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Húsvéti pite

23 dkg liszt

2 evőkanál cukor

fél csomag sütőpor

fél kiskanál só

6 dkg vaj

6 dkg margarin

2 tojás enyhén felverve

 

A töltelékhez:

40 dkg ricotta

22 dkg cukor

4 tojás

1 evőkanál liszt

negyed kiskanál reszelt citromhéj

negyed evőkanál reszelt narancshéj

negyed csésze étolaj

őrölt fahéj

A lisztet, a sót és a sütőport megszitáljuk, elmorzsoljuk a cukorral, a vajjal és a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, és lassan addig dolgozzuk össze, míg cipót nem kapunk. Letakarjuk, s egy óráig pihentetjük a hűtőben. Majd a tésztát enyhén lisztezett deszkán 25 cm-es körlappá formázzuk. Kibélelünk vele egy 23 cm-es piteformát, a peremét hullámosan körbecsipkézzük, majd addig a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék el nem készül. A ricottát a cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük. hozzáadjuk a reszelt citrom- és narancshéjat meg a sót. Simára keverjük. A tojásokat kb. 5 percig felverjük és lassan belekeverjük a ricottás krémbe. A tölteléket a tésztakehelybe öntjük. 180 fokon 55 percig sütjük. Akkor jó, ha tészta közepére szúrt fogpiszkáló már nem ragad. Süteményrácson kihűtjük és hűtőben tároljuk.

 

Fercsák Lászlóné

Gutorfölde

2017. április 12., 12:00

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...