Bulvár

2016.10.30. 19:15

Kukoricamálé- Nemcsak hagyományos módon

Gyertyános– Második alkalommal tartottak málénapot a muravidéki településen. A program célja a hagyományos étel népszerűsítése volt.

Gyuricza Ferenc

A kukoricamálé ugyanis a tradicionális muravidéki ételek közé tartozik, ám ma már nemcsak hagyományos módon készítik el a háziasszonyok, hanem újfajta ízesítéssel is próbálkoznak. Erre a konyhareformra felfigyelve döntött úgy az elmúlt évben a Hajnal Művelődési Egyesület, hogy meghirdeti málékészítő versenyét, amit idén is megismételtek – mondta lapunknak Göncz Vaupotic Elvira, a civil szervezet elnöke. A versenyre 28 fő nevezett, 25 tradicionális, valamint 19 modern ízesítésű máléval. A zsűri három szempont alapján bírálta el az ételeket: értékelték az állagot, az ízt és a küllemet is.

A szombaton tartott málénap keretében a szervezők arra is lehetőséget biztosítottak, hogy az érdeklődők elsajátítsák a kukorica alapú étel elkészítésének fortélyait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!