Évről évre egyre jobb, ízletesebb forralt borokat készítenek a várost övező dombhátakon gazdálkodók. Dominálnak a fajtajellegek, azaz remek alapanyagokat választanak, s a fűszerezés is mértékletes, ízléses.
Jó alapanyagokból dolgozhattak a gazdák, ám borkezelési hibák még akadnak, ezek kiküszöbölésére kell a jövőben jobban odafigyelni. Mindezt a hétvégén megtartott borminősítő kapcsán tanácsolták a zsűri tagjai a helyi szőlőtermelőknek.
A forralt bor akkor jó, ha még gőzölög a pohárban. Őseink ugyanis kéz- és lélekmelegítő ital gyanánt készítették, amikor télvíz idején a szőlőbirtokokhoz tartozó pincében tevékenykedtek.
Karakteresebbek, összetettebbek a 2018-as borok, így a hagyományos forralt bor- főző versenyhez is remek alapanyagként szolgáltak. A Borbarát Kör Egyesület a hét végén a Pacsa-hegyen tartotta idei első versenyét.
Zalalövő - A két héttel ezelőtti, Csütörtök-hegyi forraltbor főzés után ismét versenyre invitálta a helyi gazdákat a Borbarát Kör Egyesület. Ezúttal a Pacsa-hegyi pincéket látogatták végig.