Gazdaság

2017.04.25. 16:33

Cél a gazdaságfejlesztés

Zalaegerszeg - A legutóbbi önkormányzati ülés a gazdaságfejlesztéssel foglalkozott. Erről tartott kedden tájékoztatót a helyi Fidesz frakció.

Hajdu Péter

Dr. Tóth László frakcióvezető a volt ZÁÉV-es munkásszálló felújításának tervéről, az azzal kapcsolatos döntésről szólt. Munkaerő mobilitást elősegítő kormányzati támogatás igénybe vételéről van szó. Az önkormányzat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz pályázatot nyújtott be a rossz állapotban levő épület térítésmentes igénybevételére, amihez mintegy 300 milliós felújításra is szükség van. Ennek 60 százalékához állami támogatást igényelt az önkormányzat, 40 százalékot viszont saját erőből kell biztosítani. Ezt hitelből fedezné a város.

Három bankot pályáztattak, és miután a hiteligénylés megtörténik, megkezdődhet a szálló felújítása. Bali Zoltán, a gazdasági bizottság vezetője a gazdaságfejlesztés három fontos zalaegerszegi irányát idézte fel, a munkahelyteremtést, a mobilitás segítését és a környezetvédelmet.

Elmondta, a közgyűlések visszatérő témája az északi ipari park fejlesztése. Egy helyi cég 50 millió forintos beruházással szeretné tíz fővel bővíteni dolgozói létszámát. Ehhez területet biztosítanak. Arról is döntés született, hogy további 9 hektárt közművesítenek a park területén. Bejelentette, hogy az ipari parkban a logisztikai központot állami beruházásként szeretné a város megvalósítani. Szólt a buslakpusztai újabb hulladékválogató tervéről is, amit a 3B Hungária Kft. egy sikeres K+F pályázat segítségével valósít meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!