Gazdaság

2016.09.07. 10:57

Zalai foglalkoztatási paktum jön létre

Zalaegerszeg - Elindult a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum program, amely a megyében a munkaerőpiaci helyzet javítását, a gazdaság élénkülését célozza. A nyitókonferenciát szerdán tartották a megyeházán.

Szabó Judit

A Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum hosszú távú célja, hogy a Zala Megyei Önkormányzat vezetésével létrejövő, illetve a megyében már működő foglalkoztatási együttműködések járuljanak hozzá az Európa 2020 Stratégia foglalkoztatási célkitűzéseinek megvalósulásához. Ehhez térségi és helyi szintű foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési programokat dolgoznak ki és valósítanak meg, s összehangolják a hasonló, korábban létrehozott együttműködéseket (létezik például külön nagykanizsai és zalaegerszegi foglalkoztatási paktum is).

Az együttműködő szervezetek képviselői a megyeházán. Jobbról a második a nyitókonferencia egyik előadója, dr. Németh Nándor, a Hétfa Kutatóintézet munkatársa  (Fotó: Katona Tibor)

A 60 hónapos program időszakában a fenntartható partnerségi hálózat kialakítása mellett bevonnak a munkaerő-piaci szolgáltatásokba 630 hátrányos helyzetű álláskeresőt, képzést szerveznek 180 főnek, legalább 272 személy hathónapos elhelyezkedését támogatják (közülük 40 fő önfoglalkoztató).

Vállalták továbbá, hogy a Zala megyei paktum keretében álláshoz jutók közül 177 munkavállalónak a támogatás lejárta után legalább hat hónappal is lesz munkahelye.

A program keretében féléves gazdasági és foglalkoztatási gyorsjelentéseket is készítenek, valamint munkaerőpiaci, vállalkozásfejlesztési és munkaerő igényfelméréseket végeznek. A szociális gazdaság fejlesztésének segítése ugyancsak feladatuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!