Gutorfölde

2016.04.04. 07:57

Borverseny Gutorföldén: nem csak a bor a lényeg, hanem az összetartás

Gutorfölde - Az elmúlt hétvégén rendezték meg a településen a hagyományos borversenyt, ahol három hegyhát szőlősgazdáinak borait értékelte a zsűri.

Korosa Titanilla

A bírálatra 28 fehér, 3 rosé és 20 vörösbor érkezett, a minták száma több mint tízzel magasabb volt, mint az elmúlt évben.

A Balatonfüredről érkező bíráló bizottság elnöke, Gerwald László a versenyt követő értékelésében elmondta: örömmel tapasztalta, hogy itt Gutorföldén nem csak a bor a lényeg, hanem az összetartás. Söptei Géza, a zsűri másik tagja méltatta a borokat, illetve szakmai tanácsokkal látta el a gazdákat. Az eredményhirdetést zenés vacsora követte, ahol tovább folytatódott a borok kínálgatása és kóstolgatása.

Nyakas István polgármester, mellette Söptei Géza és Gerwald László, a zsűri tagjai

Az eredményeket tekintve 9 fehérbor ért el arany minősítést, Nyakas István, Büki Miklósné, Gecse Csaba, Tóth József, Belső András, Kocsis László, Winkelbauer Géza, Andrics János, Varga Ferencné borai, emellett 13 ezüst, valamint 6 bronz értékelés született. A rosék közül mindhárom ezüst minősítést ért el, a vörösek közül 5 kapott arany (Bakon Tivadar, Nyakas István, Köröcz József, Andrics János, Hathalmi Sándor), 9 ezüst és 6 bronz értékelést.

Címkék#borverseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!