Gutorfölde

2016.03.09. 08:18

Gutorföldén rendezvénnyel köszöntötték a hölgyeket

Gutorfölde - A községben nagy népszerűségnek örvend a régóta hagyományos nőnapi rendezvény, ennek megfelelően kedd este több mint 150-en gyűltek össze a hölgyek a kulturális műsorra.

Korosa Titanilla

Fiatalok és idősek egyaránt kíváncsian várták milyen előadással készültek számukra idén a szervezők. A program nyitásaként Nyakas István polgármester köszöntötte  a hölgyeket, megemlékezve nem csak a nők szépségéről, hanem a férfiak életében betöltött szerepükről, szerepeikrők is.

Winkelbauer Géza, Belső András és Borbélyné Kovács Erika

- Mi a nő nekünk? - kezdte. - Az egész világ maga, a szüntelen változás. Az anya, akinek testén át a világba léptünk, az első és végtelen önfeláldozás. Ő őrzi első lépteinket, törli le könnyeinket, testéből etet, szeretetéből nevel. Mindig megbocsát, ha kell, soha nem enged el, ő a fény, a meleg és minden ami jó.

A polgármester szavait követően Gutorfölde két fős alkalmi drámacsoportja, Béla és Béláné - azaz Novotnik Mihály és Pörgéné Lukács Irma - adtak elő vicces házassági jelenetet. A műsorszám, a bélázás, már hagyományosnak tekinthető a nő- és férfinapi rendezvényeken a településen.

Mellettük fellépett  a szinten minden évben a nőnapra összeálló férfi kórus, majd Belső András alpolgármester verssel köszöntötte a hölgyeket. Az este további részében a kerkabarabási színjátszók előadásában láthatták a Házasságszédelgők című darabot, illetve az iskoláosk is készültek egy zenés meglepetéssel. Az estét Éder Gabee fellépésével, ajándék virágok átadásával és vendéglátással zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!