Gyenesdiás

2014.07.29. 16:25

Zala megyébe is jutott a kitüntetésekből

Gyenesdiás - Elismerést kapott Alsópáhok és Gyenesdiás a helyi polgárőr szervezetek munkájának eredményessége miatt.

Szabó Judit

Kedden Gál Lajos gyenesdiási és Czigány Sándor alsópáhoki polgármester a megyei és a helyi polgárőrség vezetőivel sajtótájékoztatón számolt be a sikerekről. Mint elhangzott, Zalából idén az említett két település polgárőr szervezetét hívták meg a Békés megyében tartott országos találkozóra, mert ez a kettő bizonyult a legeredményesebbnek a megyében. Gyenesdiás Polgárőr Község kitüntető címet kapott. Gál Lajos közölte: sokat javult a közbiztonság a településen, a strandon nyári bűnmegelőzési iroda működik az ország minden részéből érkező polgárőrök közreműködésével. A közbiztonság további erősítése érdekében az önkormányzat térfigyelő kamerarendszer kiépítését tervezi.

Gyenesdiás polgárőr szervezete 100 ezer forint jutalomban részesült, Alsópáhoké pedig egy személygépkocsit kapott (két éve Gyenesdiás is átvehetett egy autót) az elért szép eredményekért.

A Békés városban tartott rendezvényen Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát vehette át Bóbics Zoltán, a pacsai polgárőrség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!