Frissen Zalából

2021.09.04. 17:47

Futás közben ütötték el Lubics Szilviát

A nagykanizsai sportoló a közösségi médiában számolt be a hírről szombaton.

zaol.hu

Fotó: Lubics Szilvia facebook oldal

Mint írja, éppen a PreVital Szőlőskör 50 kilométeres távján indult, és a verseny 35 kilométerében Balatonakali után egyszer csak megtörtént a baj.

„Az aszfaltra érkeztem, ahová bevertem a fejem. Hirtelen nem tudtam megmozdulni sem, el kellett telnie pár másodpercnek, mire felfogtam, mi történt. A futótársaim azonnal a segítségemre siettek, köztük egészségügyi szakemberek is. Az eszméletemet nem vesztettem el, tudtam mozgatni mindegyik végtagomat, így amennyire lehet, az első sokk után némileg megnyugodtam. Már a mentőautóban fekve tört rám a sírás, amikor a gyerekekre gondoltam, és átfutott rajtam, hogy mekkora baj is történhetett volna... A mentők a veszprémi kórházba szállítottak további vizsgálatokra, ellátásra. Szerencsére néhány zúzódással és kisebb fejsérüléssel megúsztam...” – fogalmazott bejegyzésében a sportoló.

A posztban azt írja, minden szabályt betartottak, az út jobb oldalán futottak egymás mögött, egy oda-vissza szakaszon és zenét sem hallgattak. Szilvia szerint a baleset egy jól belátható egyenes szakaszon történt.

„Az úton több tábla is ki volt helyezve, ami jelezte a versenyt, és fokozott figyelmet kért az autósoktól. Aki engem elütött, meg sem tudott állni azonnal, még egy előttem futó srác karjának is nekicsapta a visszapillantó tükrét.Most már kiengedtek a kórházból, szerencsére jól vagyok, de folyamatosan az zakatol a fejemben, hogy mi történhetett volna... – írta.

Lubics Szilvia köszönetet mondott az ott tartózodó futóknak, akik azonnal a segítségére siettek illetve az Országos Mentőszolgálat és a Veszprém Megyei Kórház dolgozóinak.

https://www.facebook.com/photo?fbid=395147191982836&set=a.201831414647749

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában