Frissen Zalából

2021.09.23. 08:28

Közel 14 ezer forint értékben lopott csokit egy férfi a zalaegerszegi vasútállomáson

Az édességek visszaszerzése verekedésig fajult.

zaol.hu

A Zala Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint egy 1972-ben született jánosházi férfi 2021. május 29.-én este a zalaegerszegi vasútállomás várótermében egy férfi – a sértett- ideiglenesen őrizetlenül hagyott hátizsákjából többféle édességet vett ki, összesen 13.862,- Ft értékben, majd elhagyta a váróhelyiséget.

A sértett észrevette értékei eltűnését, s mivel látta azokkal kimenni a teremből a vádlottat, ezért utána ment. A vasútállomás épülete előtt érte utol, majd felszólította, hogy adja vissza a csokoládékat, közben megfogta a vádlott táskájának a vállszíját, illetve a ruháját. A vádlott ekkor – annak érdekében, hogy az általa korábban eltulajdonított édességeket megtartsa, illetve a sértettet megakadályozza azok visszaszerzésében – többször meglökte a mellkasánál, majd ököllel megütötte az arcát. A sértett ennek következtében az arc jobb oldalának 8 napon belül gyógyuló zúzódását szenvedte el.

A helyszínen tartózkodó polgárőrök észlelték a vádlott cselekményét, ezért őt visszatartották a rendőrjárőrök kiérkezéséig. A vádlottnál előkerültek az eltulajdonított édességek, lefoglalás útján a sértett kára megtérült. Zalaegerszegi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában