Koronavírus Zalában

2021.12.16. 06:50

Oltani sem lehet nélkülük - Megköszönték a zalai polgárőrök áldozatvállalását

A felkérés után másfél órával már szolgálatba álltak a polgárőrök, hogy segítsék az oltópontok munkáját. Ezt az áldozatvállalást köszönték meg szerdán a megyeházán.

Arany Gábor

A szerdai ünnepség résztvevői

Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Horváth Róbert, a polgárőrszövetség megyei elnöke érdeklődésünkre felidézte, hogy a november 22-én kezdődött és december 12-ig tartó oltási akció első napján reggel fél nyolckor kapták a felkérést, hogy a zalaegerszegi és a nagykanizsai oltópontnál segédkezzenek a rend fenntartásában és az adminisztratív teendők ellátásában. Mint mondta, az önkéntes közösségi szolgálat mindennapos számukra, ezért a kérést természetesen elfogadták. Némi nehézséget az okozott, hogy a szokásos polgárőri szolgálat mellett kellett soron kívül megoldani a segítségnyújtást.

 

- Ezt azonban olyan hatékonyan oldották meg - folytatta Horváth Róbert -, hogy másfél órával később már meg is jelentek az oltópontokon. Akadt, aki szabadságot vett ki, más a családi programját mondta le, többen munka után nem pihentek, hanem segíteni mentek - sorolta Horváth Róbert. - Ezért gondoltuk, hogy ezt a helytállást megköszönjük - tette hozzá.

 

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság és a megyei oltási munkacsoport vezetője beszédében kiemelte: a polgárőrök jelentős segítséget nyújtottak az oltópontokon dolgozó kormánytisztviselőknek és kórházi dolgozóknak. Mindennap, hétvégén is reggel héttől este hétig adtak szolgálatot. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a három hét alatt 36 ezernél többen kapták meg a védőoltást. 

 

Közreműködéséért ezüst emlékérmet vehetett át Sándor Dénes és Sándor Dénesné (Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület), Donáczy Dezső (Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület). Szent László-emlékplakett kapott Szabó Márton Ferenc, Szabóné Csenovicz Éva, Kecskés Imre (Bazitai Polgárőr Egyesület), Sebestyén Ferenc (Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület), Kummer József (Nagykanizsa Keleti Városrész és Szabadhegy Polgárőr Egyesület), Szenyéri Attila, Hermann Dániel (Nagyradai Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület), Skoda László (Kisbagolai-hegy Polgárőr Egyesület), Horváth Antal, Böröcz Tibor (Főrhénci Polgárőr Egyesület). Tárgyjutalmat vehetett át Donáczy Dezsőné (Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület), Becs István, Kovács Krisztián, Tompos Dávid, Zsáli Péter (Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület), Kis Lajos (Kisbagolai-hegy Polgárőr Egyesület), Palicz Zoltán, Kiskovács László (Nagykanizsa Látó-hegyi Polgárőr Egyesület).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában