Cél a balesetek megelőzése

2022.07.11. 13:00

A motorosokat ellenőrizték Zala megyében

A nyári időszakban a Zala Megyei Rendőr- főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a motorosok ellenőrzésére, melynek célja a balesetek megelőzése, illetve a szabályszegők kiszűrése volt.

police.hu

Forrás: Illusztráció / Fehér Márk

Az egyenruhások 2022. július 2-án tartott akció során a 71-es számú főút gyenesdiási-balatonedericsi szakaszán, 9 motorost állítottak meg, közülük 2 személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki összesen 20 ezer forint összegben, míg 2 esetben szabálysértési feljelentéssel, 2 esetben pedig figyelmeztetéssel éltek – közölte a police.hu.

A motorosok által okozott balesetekről általánosságban elmondható, hogy jellemzően a sebesség hibás megválasztása, azaz a relatív gyorshajtás jelenti a problémát, illetve az ehhez kapcsolódó vezetéstechnikai hiányosság.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában