Bántalmazás

2022.08.02. 10:43

Megütötte a kórházi ápolónőt a részeg zalaegerszegi férfi, büntetőeljárás indult ellene

Az 56 éves, büntetlen előéletű zalaegerszegi férfit 2021. október 31-én este hat óra tájt vitték be a mentők a megyei kórházba a városból, mert ittassága miatt elfeküdt az utcán.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Vizsgálata megkezdéséig a sürgősségi osztály személyzete a folyosón a radiátorok mellé lerakott matracra ültette a férfit, aki fél óra elteltével felkelt a helyéről és a folyosón kóborolni kezdett. Ezt látva az ott dolgozó segédápolónő felszólította, hogy feküdjön vissza a matracra, mert zavarja a folyosón közlekedő mentősöket, de a többszöri felszólítás sem vezetett eredményre, sőt a férfi trágár stílusban szidalmazni kezdte az ápolónőt. Egy betegkísérő is nyomatékosan nyugalomra, csendre szólította fel a folyamatosan kiabáló részeget, ekkor a férfi támadólag elindult a nővér felé, majd erősen megragadta bal karját, s miután a nő kirántotta a kezét a fogásból, a férfi rácsapott a nővér bal csuklójára. Csak a betegkísérő férfi erőteljes fellépése hatására hagyott fel a további erőszakos viselkedéssel. A bántalmazásban a nővér bal alkarja zúzódott, sérülése nyolc napon belül gyógyult.

A férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat, közölte dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában