Erőszakos rokonok

2023.01.16. 17:13

Orrcsonttöréssel zárultak a konfliktusok

Szinte már közhely, de az erőszakos bűncselekményekhez döntő többségében az ismerősök, rokonok konfliktusa vezet.

Arany Gábor

Képünk illusztráció!

Fotó: Shutterstock

Nemrég több ilyen ügyben születtek vádemelések, ezekről adott összefoglaló tájékoztatót a főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba. 

Az első történet főszereplője, egy 39 éves zalaegerszegi férfi 2021. utolsó napját feleségével és vannak hozzátartozóival töltötte a Hegyalja úti lakásukban. A férfi leittasodott, megfékezhetetlenül kötekedni kezdett élete párjával, a vitában bútorokat borogatott fel, majd amikor az asszony közelebb lépett hozzá, hogy megnyugtassa, az arcába fejelt, amitől felesége a földre zuhant, nyolc napon túl gyógyuló törést szenvedett, az orra erősen vérezni kezdett, ekkor a férje még kétszer belerúgott a fekvő nő lábába. Ez után az egyik hozzátartozó lefogta és már meg tudta nyugtatni a férfit.

Hasonlóan végződött egy borozgatás Nagykapornakon. Gyerekkori barátjával annak házánál poharazgatással töltötte az időt 2022. július 23-án este egy 22 éves helybeli férfi, ám a nagy mennyiségű szesz nem tett jót nekik. Vitába keveredtek egymással. dulakodni kezdtek, és ebben a házigazdát a vendég olyan erővel ütötte meg, hogy eltörte az orrcsontját.

A harmadik, szintén büntetőüggyé fajult konfliktus 2022. október 7-én délelőtt történt Zalalövőn egy cég telephelyén. Itt egy 1994-ben született helybeli férfi az egy évvel fiatalabb öccse és két munkatársa társaságában tartózkodott az étkezőben. A testvérek között szóváltás kerekedett, egyikük hirtelen felállt, az asztalról az ásványvizes palackkal ütő mozdulatot tett a másik felé, ami miatt dulakodni kezdtek, vitatkoztak, megütötték egymást. Az összecsapásban az idősebb egy alkalommal ököllel olyan erővel vágott testvére arcába, hogy eltörte az orrcsontját.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindhárom ügyben súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a tettesek ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában