Hatósági áras tankolás

2023.02.16. 14:22

Rendszám és jogosítvány nélkül vezetett a nagytilaji férfi

A leszerelt rendszámtábla miatt bukott le az a két férfi, aki jogosulatlanul tankolt hatósági áron üzemanyagot.

Arany Gábor

Illusztráció!

Az eset 2022. július 9-én este nyolc óra tájt történt. Egy 54 éves török férfi és 28 éves nagytilaji társa a zalabéri üzemanyag-töltőállomásra hajtott, hogy a török férfi Seat Arosa személygépkocsijába 95-ös benzint tankoljanak. Ezt csak piaci áron tehették volna meg, mert a 480 forintos literenkénti hatósági ár csak magyar forgalmi rendszámú gépjárművekre vonatkozott. A kedvezményesebb ár igénybevétele érdekében a Seat osztrák rendszámtábláit a tulajdonosa leszerelte, a csomagtartóba tette. Ez után a vezetést a nagytilaji férfi vette át, bár jogosítvánnyal nem rendelkezett. Így érkeztek a zalabéri benzinkútra, ahol a fiatalabb férfi  30 liter üzemanyagot tankolt, és a hatósági árat fizette ki érte. A tankolás után a rendszám nélküli személygépkocsival a nagytilaji férfi hajtott ki a kútról, de nem jutottak messzire, mert pár perccel később Zalabér és Bérbaltavár közötti rendőri ellenőrzésbe futottak. 

A Keszthelyi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat, közölte a főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba. Az engedély nélküli vezetés, valamint a hatósági áras tankolás miatt szabálysértési eljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában