Az autót is átalakították

2023.05.19. 09:29

Furgonba zsúfolva szállították a migránsokat

Román és horvát embercsempészek ellen emeltek vádat, a három férfi átalakított furgonba zsúfolva szállította át a külföldieket az országon.

Arany Gábor

Fotó: ZH

A nemrég vádiratba foglaltak szerint az elsőrendű vádlott horvát férfi 2022 júniusában Romániában nő ismerősétől kért kölcsön  tehergépkocsit, amit átalakított oly módon, hogy tartóvasakból és OSB-lapokból rejtekhelyet alakított ki a raktérben.

Ezt követően 2022. június 29-ére virradóan Temesváron ismeretlen állampolgárságú személyeket vett fel, akik a raktérben elrejtőztek, mert a határ átlépésére, az Európai Unió területén tartózkodásra jogosító okmányokkal nem rendelkeztek. A furgont az ügyben harmadrendű vádlott román férfi vezette, őt előfutóként kísérte honfitársa és a horvát embercsempész személygépkocsival, hogy az útvonalat biztosítsák, az úticélig, Triesztig. A két román segítő a közreműködéséért 350 eurót kapott a horvát embercsempésztől.

Ezt követően a horvát férfi  500 euró díjazást ígérve ismét megbízta az egyik román férfit 11 külföldi illegális fuvarozására Olaszországba. Ekkor a pakisztáni,  bangladesi utasokat 2022. július 1-én este Temesváron vették fel, fekvő helyzetben, összezsúfolva bújtatták el a furgon rejtekhelyén. Csörnyeföldig jutottak, mert július 2-án hajnalban  5 óra körül az M70-es autóút pihenőhelyén ellenőrzésbe futottak és kiderült az embercsempészet.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a letartóztatott, illetve bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottakkal szemben 2-3 év börtönben letöltendő szabadságvesztést, valamint 4-6 évre Magyarország területéről való kiutasítást indítványozott, közölte a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában