Vádat emeltek ellene

2024.02.09. 08:11

Gépkocsi megvételét ígérte a csaló

Vásárlás ígéretével szerzett autót a fiatal férfi, de adós maradt a pénzzel; a történtek miatt büntetőeljárás indult, amiben nemrég készült el a vádirat. Erről dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást.

Arany Gábor

Forrás: shutterstock.com

Ennek lényege szerint a tette miatt vádlottá lett  22 éves, Zalaegerszeg környéki kistelepülésen élő, vagyon elleni bűncselekmény miatt korábban már büntetett férfi 2021 év elején felkereste zalaszentiváni ismerősét, hogy annak Daewoo típusú, régebb óta leállított személygépkocsiját megvásárolná tőle. A gépjármű tulajdonosát a “vevő” azzal tévesztette meg, hogy műszaki vizsgára viszi a gépkocsit, majd egy ismerősének értékesíti, a vételárat pedig átadja. A fiatal férfi a megbeszélést követően, 2021. február 22-én elszállította a gépkocsit, azonban műszaki vizsgára nem jelentette be, nem is értékesítette, mert
mindez már eredetileg sem állt szándékában.

A Daewoo tulajdonosa 2021 áprilisában személyesen és telefonon is kereste a fiatalembert, aki azzal hitegette, hogy családi problémái miatt nem jelentkezett. Ez később sem változott, és az autós csak 2021 decemberében tudta megint telefonon elérni a fiatal férfit, aki azt hazudta, hogy már megtörtént a műszaki vizsgáztatás. Ez után azonban megint elérhetetlenné vált.

A fiatal férfi a trükkös vásárlással 192 ezer forint kárt okozott, amit a nyomozás során nem térített meg.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfival szemben csalás bűntett miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában