A férfinál 171 napra elegendő adagot találtak

2024.02.27. 12:51

Potenciazavarra szerzett be gyógyszert, de illegálisan

Pénzbüntetésre ítélte tárgyalás mellőzésével a bíróság azt a férfit, aki potenciazavarának kezelésére szolgáló zselét, illetve tablettákat szerzett be jogtalanul.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Az egerszegi törvényszék által a büntetőeljárásról kiadott tájékoztató szerint az ügyben vádlott férfi 2022-ben, pontosan meg nem határozható időben Budapesten egy bazárban ismeretlen személytől Kamagra Oral Jelly zseléket, illetve Lovegra tablettákat vásárolt. A hatóság 2023 márciusában Zalaegerszegen a férfi autójából 21 doboz – összesen 146 darab –  zselét és 25 darab tablettát foglalt le. Ezek olyan készítmények, amelyek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, kiskereskedelmi forgalomban nem kaphatók. Pontos összetételük, gyártási körülményeik nem ismertek és nem ellenőrzöttek, megfelelő minőségük nem garantálható, ezért alkalmazásuk súlyos egészségügyi kockázatot jelent. A készítmények szildenafil hatóanyag tartalmúak, a hazai gyógyszerpiacról ilyen tartalommal legálisan beszerezhető gyógyszerek vénykötelesek, maximálisan 100 mg/nap terápiás dózissal, nem folyamatos szedésre javasolva alkalmazhatóak. A férfinál talált készítmények összes szildenafil tartalma 17 100 mg volt, ami 171 napra elegendő, ez meghaladja egy személy szükségleteit, és indokolatlan mennyiségnek minősül. Emellett a férfi 2022-ben 2-3 alkalommal egy ismerősének is adott a zseléből.
A vádlottat – mivel Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert indokolatlan mennyiségben szerzett be, tartott magánál – gyógyszerhamisítás bűntettében mondta ki bűnösnek a Zalaegerszegi Járásbíróság és 270 ezer forint pénzbüntetésre ítélte jogerős büntetővégzéssel. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában