Gyermekmosolyok a Helikon parkban

2024.03.18. 16:30

Átadták Keszthely új, korszerű játszóterét a liget közepén

Átadták Keszthely új, modern játszóterét, amely a Helikon parkban, a korábbi kézilabdapálya helyén épült. Ez a beruházás is része a „zöld város”-projektnek.

Péter B. Árpád

Rendhagyó avatás: Manninger Jenő tárta ki az élménybirodalom kapuját

Fotó: Péter B. Árpád

Az avatón iskolai csoportok népesítették be az árnyas, körülkerített területet, s a gyerekek örömmel vették birtokba a megújuló park közepén álló élménybirodalmat, ahol számos korszerű játékelem szolgálja az önfeledt kikapcsolódást. Manninger Jenő polgármester emlékeztetett: a ligetes területen elkészült a tervezett beruházások jó része, a játszótér is, melyet a közelgő jó időre tekintettel adják át az ifjaknak s a családoknak.

A szükséges hatósági engedélyek rendelkezésre állnak, a környékbeliek pedig már kérték is: hadd vegyék birtokba a park ezen részét – mondta a városvezető. – Körbenézve megállapíthatjuk, szép játszótér született, s a nagy munka gyümölcsének egy része beérett. Korábban el kellett vinni a volt kézilabdapálya veszélyes hulladéknak minősülő salakját is, ám a lényeg: itt mostantól nagyon sok gyermek élheti meg a játék, a kikapcsolódás élményét.

Manninger Jenő kiemelte, Keszthely sok korszerű játszótérrel rendelkezik, és mostantól a környéken élőket is várja egy, amely a közeli iskolák, óvodák fiataljait is szolgálja. A Helikon parki beruházás része a „zöld város”-projektnek. A ligetes területen még hátra vannak különböző munkák, amelyekre új közbeszerzési eljárást kell a városnak kiírnia. A költségeket uniós, illetve állami források biztosítják, tette hozzá a városvezető, leszögezve: a park azonban máris szebb, mint korábban volt.

– A közeljövőben ki kell alakítani a futóút felületét, s ide nagyon sok virág és zöld növény is kerül, de a játszótér és környezete teljes értékű, várja a kikapcsolódásra vágyókat – fogalmazott Manninger Jenő.

A polgármester lapunk kérdésére elmondta, most indult el az új közbeszerzés, és ha a város megkapja az állami támogatást, akkor a beruházás ősszel befejeződik, amely egybeesik a növény- és faültetések ideális időpontjával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában