Ünnepség

2024.04.22. 15:00

Elismerések a bölcsődék napja alkalmából Zalaegerszegen - galéria, videó

Nincs szebb feladat a Földön a gyerekekről való gondoskodásnál, idézte Brunszvik Teréz szavait Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője hétfőn délelőtt a bölcsődék napja alkalmából a Cseperedő Bölcsődében tartott ünnepségen, melyen díjakat és elismeréseket adtak át a négy zalaegerszegi bölcsőde egy-egy arra érdemes munkatársának.

Arany Horváth Zsuzsa

Elismerések a bölcsődék napja alkalmából Zalaegerszegen. Balról elöl Takács Angéla Beatrix, Dömötör Anita, Csóka Sándorné, Fehér-Horváth Szilvia, Varga Melinda, mögöttük dr. Káldi Dávid, Balaicz Zoltán, Prenner Zsuzsanna, Császár Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

Az intézményvezető szólt a fenntartó városi önkormányzat és a bölcsődei hálózat közti jó kapcsolatról, a folyamatos felújításokról, a támogatásokról, amelyek révén jó Zalaegerszegen bölcsődei dolgozónak lenni. Az Európában egyedülálló magyar bölcsődék története 1852-re nyúlik vissza, ekkor létesült az első gyermekintézmény Pesten, emlékeztetett Balaicz Zoltán polgármester a rendezvényen, majd felidézte az elmúlt esztendők gyermekintézményi fejlesztéseit, hozzátéve, szeptembertől Andráshidán új minibölcsi kezdheti meg működését. Nemcsak városvezetőként, szülőként is köszönetet mondott a bölcsődék dolgozói közösségének. Saját kisgyermeke szép és maradandó bölcsis emlékein keresztül utalt arra, hogy az épületek csinosítása mellett a gyermeknevelők munkája a legfontosabb, a gyerekek életre szóló jó élményei ebből táplálkoznak.

Balaicz Zoltán és a városrészi önkormányzati képviselő, dr. Káldi Dávid ezután elismerést adott át a zalaegerszegi bölcsődei hálózat dolgozói közül elsőként Varga Melinda kisgyermeknevelőnek, aki 2019 óta az Űrhajós utcai bölcsőde dolgozója. Kitüntető oklevelet kapott Császár Attila, az Űrhajós utcai intézmény karbantartója. A kollégák javaslatai alapján ismerték el Takács Angéla Beatrix a Cseperedő, Csóka Sándorné a Napsugár utcai, Dömötör Anita a Tipegő és Fehér-Horváth Szilvia az Űrhajós utcai bölcsőde dolgozója munkáját.

Az ünnepség végén a résztvevők ajándékot kaptak a kisgyermekektől, majd meghallgathatták Steigervald Krisztián generációkutató előadását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában