A Halis-könyvtárba várják az érdeklődőket

2024.04.23. 08:30

Előadás a legeredményesebb magyar pilótáról

A Halis-könyvtárban megrendezett Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat április 24-én (szerda) 18 órakor folytatódik. A szervező Huszár András amatőr történelemkutató ezúttal is két előadót hívott meg az ingyenesen látogatható eseményre.

Benedek Bálint

Pozsgay Gyula grafikus

Fotó: Polcz Péter

Pozsgay Gyula grafikus nevéhez olyan második világháborúban játszódó képregények fűződnek, mint a nagyapja légiharcát megörökítő Az öreg Tigris, valamint a Molnár főhadnagy életéről szóló Az ifjú Oroszlán. A kötetek itthon is népszerűek, de a holland és francia képregénypiacon is nagy sikert arattak. A másik előadó, a pusztán névrokon dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy a civil életben ügyvédként dolgozik. Nevéhez fűződik a soproni vitéz nemes Molnár László emléknap és a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) doni emléktúrájának megszervezése is. Közös előadásuk a posztumusz Magyar Tiszti Arany Vitézségi Éremmel kitüntetett, bátor és önfeláldozó vitéz nemes Molnár László főhadnagyról szól majd, aki halála pillanatában a legeredményesebb magyar vadászpilóta volt.
 

Dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy
Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában