A befejezés május végére várható

2024.04.23. 14:12

Ivóvíz- és szennyvíz-rekonstrukció a zalaegerszegi Hoffhalter Rudolf utcában - fotók és galéria

A Hoffhalter utca Köztársaság útja és Závodszky utca közötti szakaszán elöregedett, 49 éves, nem megfelelő műszaki állapotú víz-gerincvezeték üzemelt, melyet az önkormányzat saját költségén cserél ki, újít fel, mondta kedden a helyszínen Balaicz Zoltán polgármester. A vízvezetékkel együtt az utca csatornahálózatát is felújítják, így az összköltség 80 millió forint lesz.

Arany Horváth Zsuzsa

Péter Gyöngyi kommunikációs referens, Somlai Péter és Balaicz Zoltán a XVI. századi zalai nyomdász, Hoffhalter Rudolf nevét viselő utcában

Fotó: Pezzetta Umberto

A megvalósuló műszaki tartalomról Somlai Péter, a zalaegerszegi polgármesteri hivatal közmű- és mélyépítő szakreferense tájékoztatta a sajtót. A vízvezeték-kiváltás során a gerincvezetékkel együtt a meglévő  5  vízbekötés átépítése, valamint  2 új csatlakozási csomópont kiépítése is megtörténik. 

A 40 éves szennyvízvezeték kiváltás során  új, tömör falú műanyag csövek kerülnek a föld alá, melyek vízszállító kapacitása kedvezőbb, így a jelenlegi átmérők növelésére nincsen szükség. Összességében 224 méter hosszan zajlanak a Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. által végzett, április 8-án kezdődött munkálatok, a befejezés május végére várható.  Az úttest nyomvonalas helyreállítása szilárd burkolattal történik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában