Sikeres és családias jótékonysági nap Hahóton

2024.04.23. 11:31

Jázmin gyógyulásáért példaértékű módon fogott össze a közösség

Családtagok, barátok és támogatók töltötték meg a hahóti művelődési házat a jótékonysági napon, amit az SMA 1-es típusú betegséggel született Jázmin javára rendeztek meg a hétvégén. A sütivásárral, tombolasorsolással, műsorral és vacsorás bállal színesített eseményen a segítségnyújtás közös akarata érvényesült.

Antal Lívia

Köszönet a szervezőknek a családtól a hahóti jótékonysági napon: Horváth-Szenczy Zsófia, Tóth András és Makkos Zsanett Jázmin és Zoé kislányukkal, valamint Horváth Balázs

Fotó: Antal Lívia

A bocföldei kislány 2023. augusztus 13-án jött a világra. Szülei azonban mindössze hét napon át élvezhették második kislányuk érkezésének határtalan örömét, mert kiderült, hogy gerincvelői izomsorvadásban szenved. A 2022 novemberétől elérhető szűrővizsgálatnak és Jázmin kezelőorvosainak hála, hogy négyhetesen megkapta a világ legdrágább gyógyszerét, de az eltelt idő alatt így is súlyos, visszafordíthatatlan károsodás érte idegsejtjei pusztulása miatt. A szülőknek, Andrásnak és Zsanettnek a legfőbb célja, hogy folyamatos fejlesztésekkel, intenzív terápiákkal Jázmin beérhesse kortársait, és a későbbiekben minél teljesebb életet élhessen. Ezek azonban mind magánúton elérhető, költséges bel- és külföldi kezelések. Kiss Szilvia mondta el mindezt a rendezvény megnyitóján, aki jelezte, örömmel vállalta a felkérést, mert Jázmin nagyszüleitől sok jót kapott iskolásként, felnőttként pedig mint kollégájuk.

A „támogató barátok” egy szál rózsával a kezükben sorakoztak fel a színpadon a Jázmin segítésére szervezett jótékonysági napon
Forrás: JNH

– A nyolc hónapos Jázmin már próbálkozik mászni, de mivel nehezen tartja meg törzsét és fejét, még nem igazán megy neki, csak vízben – mondta el érdeklődésünkre édesanyja, Makkos Zsanett. – A gyógytornák mellett nemrég kezdtük meg Zalakaroson a hidroterápiát, amit nagyon élvez, és erősödött is. Az ülést egyáltalán nem szabad erőltetni, nehogy megszenvedje a gerince. Az orvosok és a gyógytornászok azt mondják, reménykedjünk, hogy egyéves korára önállóan felül és mászik. Ha a kúszás kimarad, nem nagy baj, mert előfordul a normál mozgásfejlődésű gyerekeknél is, mint a nővérénél. Nagyon bízom abban, hogy az üléshez nem lesz szüksége támogató eszközre. Csak azt látom magam előtt, hogy önállóan ül. Bár mozgásfejlődésében elmaradt, értelmi fejlődésében viszont előbbre jár, nagyon érdeklődő, vidám, mosolygós kislány.

Horváth-Szenczy Zsófia és Horváth Balázs szervezte meg a hahóti jótékonysági napot, annak reményében, hogy az erős és harcos kislány lábra állhasson, eszközöktől független önálló és egészséges életet élhessen szülei és testvére nagy örömére. Horváth-Szenczy Zsófia legszebb születésnapi ajándékaként élte meg az eseményt. Mint mondta, kívánsága teljesült, csodálatos napot kaphatott, teli csodás, szeretetteljes emberekkel.

A Harisnyás Pipik – Kovács Kata és Jurina Bea – gyermekműsora a jótékonysági napon
Forrás: JNH

A Jázmin Csodája Alapítvány javára szervezett rendezvényt segítette Hahót önkormányzata a művelődési ház rendelkezésre bocsátásával. Az önkormányzati konyhán készítették a vacsorát az esti bálra. A rendezők köszönetüket fejezték ki a támogató helyi cégeknek és valamennyi fellépőnek is, akik a segítségnyújtás szándékával adtak műsort a jótékonysági napon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában