Szakmai kirándulás

2024.04.23. 13:30

Zalába látogattak a Hagyományok Háza munkatársai

Mozsár Eszter

A Hagyományok Háza munkatársait Gutorföldén is szívesen látták

Forrás: ZMNE

A Hagyományok Háza munkatársai a múlt hétvégén Zala vármegyébe érkeztek intézményi kirándulásra. A Zalai Felderítő címet viselő program során a vármegye néprajzi, kulturális értékeivel ismerkedtek, tájékoztatta lapunkat Devecz Erzsébet, a szakmai kirándulást szervező Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke. A két nap alatt a résztvevők ellátogattak a Keszthelyi Népművészeti Alkotóházba és a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház műhelyeibe. A kiránduló csoportot Gutorfölde és Alsónemesapáti település is fogadta, bemutatva kulturális életüket, népi gasztronómiájukat. A népies ízek mellé az újonnan nyílt Fehér Hattyú étterem is kitűnő gasztronómiai élményt kínált. A szakmai kirándulás tudásátadással párosult, így a zalai népdalok tanulása, a zalai népzene bemutatása mellett a PANORÁMA Népművészeti Galéria kiállításain és népművész mesterek közreműködésével Hetés és Göcsej népművészeti értékeit ismerhették meg. A gyöngyösnecc-készítés, a csuhéfonás és a bőrművesség mesterségbe kóstolhattak bele, és saját készítésű ajándéktárgyakkal s felejthetetlen élményekkel tértek haza.

A PANORÁMA Népművészeti Galériában a csuhéfonással ismerkedve, jobb oldal Horváth Éva nemezelő, népi kismesterség oktató
Forrás: ZMNE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában